Půjčovna pomůcek

Vedoucí půjčovny

Marie Špicarová
mobil: + 420 730 554 320

V půjčovně poskytujeme zdravotní a kompenzační pomůcky všem potřebným, kteří i přes svůj dočasný či trvalý zdravotní hendikep chtějí zůstat ve svém domácím prostředí. Našimi klienty jsou senioři, lidé se zdravotním postižením a lidé v produktivním věku po úrazu, děti, pacienti zdravotní a hospicové péče, ale také rodinní příslušníci, kteří v domácích podmínkách pečují o své nemocné blízké. Naše zdravotní pomůcky jim usnadňují běžný život, zvyšují jejich schopnost sebeobsluhy, zvyšují komfort těžce nemocných, napomáhají v rehabilitaci a jsou neodmyslitelnými a často nenahraditelnými pomocníky právě pro pečující rodiny.

Pomůcky jsou půjčovány dle platného ceníku, na neomezenou dobu, bez nutnosti lékařského doporučení a není podmíněno být klientem některé ze služeb. Při převzetí pomůcky je sepsána Smlouva o nájmu kompenzační pomůcky a předány informace o zpracování osobních údajů.

V nabídce této služby je široká škála zdravotních a kompenzačních pomůcek, od polohovacích lůžek, antidekubitních matrací, mechanických vozíků, různých druhů chodítek, toaletních křesel, přes jídelní stolky k lůžku, rotopedy, židle do sprchy, vanové zvedáky, sedačky do vany, nástavce na WC, podložní mísy, infuzní stojany až po nákladné přístroje jako jsou kyslíkové koncentrátory, lineární dávkovače, infuzní pumpy, odsávačky a jiné.

Také je poskytováno poradenství ohledně preskripce zdravotních pomůcek, péče o ležící pacienty a o možnostech a podmínkách dalších charitních služeb. Vše dle individuálních potřeb klienta.

Ceník platný 2022 ke stažení zde: ceník.pdf