Půjčovna pomůcek

vedoucí půjčovny: Marie Špicarová
mobil: 730 554 320,
e-mail: marie.spicarova@tu.hk.caritas.cz

Půjčovna zdravotních a kompenzačních pomůcek

V půjčovně poskytujeme zdravotní a kompenzační pomůcky všem potřebným, kteří i přes svůj dočasný či trvalý zdravotní handicap chtějí zůstat ve svém domácím prostředí. Naše klientela je velmi pestrá. Jsou to senioři, klienti se zdravotním postižením, lidé v produktivním věku po úrazu, děti, pacienti zdravotní a hospicové péče i rodinní příslušníci, kteří v domácích podmínkách pečují o své nemocné blízké. Naše zdravotní pomůcky jim usnadňují běžný život, zvyšují jejich schopnost sebeobsluhy, zvyšují komfort těžce nemocných, napomáhají v rehabilitaci a jsou neodmyslitelnými a často nenahraditelnými pomocníky právě pro pečující rodiny.

Pomůcky jsou půjčovány dle platného ceníku, na neomezenou dobu a bez nutnosti jakéhokoliv lékařského doporučení. Při převzetí pomůcky je sepsána Smlouva o nájmu kompenzační pomůcky a předány informace o zpracování osobních údajů.

V nabídce této služby je široká škála zdravotních a kompenzačních pomůcek, od polohovacích lůžek, antidekubitních matrací, mechanických vozíků, různých druhů chodítek, toaletních křesel, přes jídelní stolky k lůžku, rotopedy, židle do sprchy, vanové zvedáky, sedačky do vany, nástavce na WC, podložní mísy, infuzní stojany až po nákladné přístroje jako jsou kyslíkové koncentrátory, lineární dávkovače, infuzní pumpy, odsávačky apod.

Také je poskytováno poradenství ohledně preskripce zdravotních pomůcek, péče o ležící pacienty, o možnostech a podmínkách dalších charitních služeb, vše dle individuálních potřeb klienta.

Ceník ke stažení zde: Ceník 2020.pdf