Napsali nám

Dobrý den paní M.
Reaguji na otevřený dopis poslancům PS PČR ohledně Hlavní připomínky k novele zákona č. 359/1999Sb., o sociálně - právní ochraně dětí. Během projednávání zazněly ve sněmovně výhrady vůči doprovazejícím organizacím. Hluboce nesouhlasím s panem poslancem panem Novákem ani s paní Aulickou Jírovcovou.
Jsem pro aby doprovodné organizace byly podpořeny v nejširší míře. Já si pravděpodobně vybrala organizaci dobrou (Centrum MAJÁK v Trutnově), bez které bych, bez nadsázky, nemohla zvládat náročnou práci pěstounky na přechodnou dobu. Víkendové pobyty pro děti, pomoc psychologa, předepsané vzdělávání, profesionální pomoc při předávání dětí, komunikace s OSPODem, pomoc při návštěvách biologických rodičů, hlídání dětí v krizové životní situaci, pomoc při legislativních záležitostech ohledně dětí a péče o nás pěstouny(supervize), to je jen malý výčet činností, bez kterých bych sama nezvládla. To samozřejmě něco stojí. Nedovedu si představit, že bych já nebo děti byly o tento komfort kráceni. Naše "práce" není lehká a je velmi mizerně ohodnocena, ale pokud přijdu o parťáka, kterého mám v zádech a na kterého se můžu kdykoli spolehnout a obratit, budu nucena zvažovat, zda svoji činnost neskončím. Jsem na svoji doprovodnou organizaci zvyklá. Nedostatek peněz pro doprovodky se dorazí u dětí,pro které si snad všichni přejdeme tu nejlepší péči. Alespoň tento slogan všichni a často používají.
Děkuji za pomoc při podpoře doprovodných organizací.
                                                                            Pěstounka přechodné péče A. G., Jičíněves

Dobrý den,
jelikož maminka nastupuje od pondělí do domova seniorů, budu muset ukončit Vaše služby. Touto cestou bych Vám i Vašim pracovnicím rád poděkoval za profesionalitu a lidský přístup.
Paní pečovatelce vyjádřím uznání ještě osobně.
Znovu ještě jednou děkuji za vstřícnost a jsme se srdečným pozdravem.

H., Trutnov

Vážená paní vedoucí pečovatelské služby,
děkujeme Vám osobně, i všem Vašim spolupracovníkům, za trvalou péči o paní V. F.
I když někdy je to hektické, někdy vznikla z naší strany nedorozumění, vždy si Vaší práce i péče opravdu velmi vážíme.
Do nového roku 2020 přejeme všem pevné zdraví. A pak vše ostatní, co se nedá koupit.

manželé V. a J. Z., Malé Svatoňovice

Dobrý den,
chtěla bych touto cestou poděkovat oblastní charitě v Trutnově 3. pod vedením vrchní setry D. K. a jí doporučené zdravotní sestře J. J., které mě moc pomohly s velice nemocným manželem, k velké mé lítostí  bohužel za krátko zemřel.
Dostala jsem se do svízelné situace, kdy na onkologickém oddělení bylo zavřeno, v Červeném Kostelci hospicové zařízení nepřijímalo pro nadstav pacientů a všude jinde probíhaly řádné dovolené. Naše praktická lékařka, před nástupem na dovolenou, okamžitě kontaktovala paní vrchní sestru, která urychleně jednala a hned druhý den  při osobní návštěvě vyhodnotila závažnost celé situace. Překvapila mě celou svou bytostí, mladá, milá, usměvavá přinesla do našeho domova uklidnění a morální pomoc z neznáma. Než nás oslovila tato organizace, tak jsem byla velice nešťastná, zoufalá, jak to všechno zvládnu. Slinivka břišní, kterou manžel trpěl, uhodila rychle, velice bolestivě a nekompromisně. Bylo zapotřebí okamžitě jednat. Zdravotní sestřička J. J. nám byla přidělená do domácí péče a jezdila dvakrát denně. Když k nám poprvé přišla měla jsem pocit, že k nám vplulo ohromné  sluníčko plné životní energie ,ochoty a hlavně naděje, že nebudu na manžela sama. Citlivě mě vysvětlovala, jak mám v dané situací postupovat, byly jsme neustále v mob. kontaktu. Přijela i mimo službu. Po konzultaci s lékařkou trpělivě aplikovala veškeré medikamenty a vysvětlovala, jak doplňovat tišící léky mimo její službu. Dokonce mě obeznámila, jak se máme chovat, až nastane poslední hodinka, která ukončila manželovo velké utrpení.
A teď proč to všechno píšu. Přála bych si, aby lidé s podobným osudem našli odvahu a nebáli se oslovit tuto skvělou a profesionální organizaci, plnou sympatických, milých a profesionálních sestřiček, které nikdy nezklamou, pomůžou v nejtěžších životních situacích, pohladí po duši a podrží, aby to s milovanou osobou důstojně  zvládnuli až do konce jejího žití.
PRÁVEM JIM PATŘÍ  VELKÝ  OBDIV A  DÍK.

Za celou rodinu děkuje manželka M. Z., Trutnov

Vážená paní D. K., vrchní sestra,
ráda bych poděkovala celé domácí hospicové péči za péči o mého tatínka V. P. Děkuji všem zdravotním sestrám za jejich nejen perfektní, profesionální, ale především za lidský přístup.
Velké poděkovaní také paní sestře L. G. za její pomoc a podporu v nejtěžších chvílích.

P., Dvůr Králové nad Labem

Dobrý den, paní R. S., vedoucí pečovatelské služby,
moc děkuji za Vaše služby, které poskytujete mé mamince, a přeji krásné pohodové Vánoce a vše nej v roce 2020.

B. s rodinou, Rudník

Paní R. S., vedoucí pečovatelské služby,
přejeme Vám krásné vánoční svátky, v novém roce hodně zdravíčka a moc Vám děkujeme, že jste a že se tak krásně staráte.

V. B., Trutnov