ZVONEK pro rodinu

Adresa

ul. Školní 13, Trutnov 54101

Oblast působnosti

Správní obvod obce s rozšířenou působností Trutnov (Trutnov a okolní obce do 30km)

Na koho se můžete obrátit

Bc. Lukáš Povolný

sociální pracovník
Tel.: 736 511 527 E-mail: 7nxk9WfgchyxaYUSankr1W77~bGk9W7r

Pro koho je služba určena

Rodina, děti, mládež

Kontaktní údaje

ZVONEK pro rodinu

Typ služby
Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi

Poskytovatel
Oblastní charita Trutnov

Kraj
Královéhradecký kraj

Úhrada
bez úhrady

Způsob poskytování
ambulantní, terénní

Korespondenční adresa
Dřevařská 332, Trutnov 54102

Vedoucí služby
Bc. Lukáš Povolný

Registrační číslo služby

Poslání a cíle

Posláním služby je poskytnout podporu rodičům, kteří péči o své děti zvládají obtížně a předcházet nebo zmírňovat dopady nepříznivé situace na rodinu jako celek. Pomáháme odvrátit možnost odebrání dítěte z rodiny a podporujeme rodinu v její samostatnosti a funkčnosti. Pod funkční rodinou si lze představit rodinu, která plní všechny funkce rodiny a tím zabezpečuje dítěti dobrý vývoj a prosperitu. V případech, kdy dítě nemůže žít v původní rodině, podporujeme zachování vztahů a vazeb mezi rodiči a dětmi.

Cílové skupiny

rodiny s dítětem / dětmi, děti a mládež od 6 do 26 let ohrožené společensky nežádoucími jevy, osoby ohrožené sociálním vyloučením nebo žijící v sociálně vyloučených komunitách, osoby, které vedou rizikový způsob života nebo jím jsou ohroženy, osoby znevýhodněné na otevřeném trhu práce, osoby dlouhodobě nezaměstnané

Činnosti

výchovné, vzdělávací a aktivizační činnosti,, pomoc při uplatňování práv, oprávněných zájmů a při obstarávání osobních záležitostí, zprostředkování kontaktu se společenským prostředím, sociálně terapeutické činnosti