9. listopadu 2021 Aktuálně

V Trutnově se od prosince oficiálně otevírá Noclehárna pro lidi bez domova

Azylový dům Most k životu v Trutnově dlouhou dobu usiloval o otevření noclehárny pro lidi bez přístřeší. A nyní se to vše děje.

Dovolte nám tedy, aby jsme vás informovali o oficiálním otevření Noclehárny Most k životu Trutnov. Noclehárna bude poskytována od 1. 12. 2021 do 31. 3. 2022 na adrese Na Dvorkách 244, Trutnov – Horní Staré Město.
Dopravit se klienti mohou i prostřednictvím autobusu MHD – zastávka Trutnov, Horní Staré Město, kostel.
Služba bude dostupná denně od 19:00 – 7:00Příjem klientů probíhá v čase mezi 19:00 do 21:00 a kapacita sociální služby je 8 uživatelů. Úhrada za poskytovanou sociální službu činí 20 Kč, kdy tato částka bude využita jako úhrada za sprchu s teplou vodou.

Pro koho je sociální služba určena?
Cílovou skupinou Noclehárny Most k životu Trutnov jsou osoby bez přístřeší starší 18 let, které nejsou schopny řešit svoji nepříznivou životní situaci vlastními silami a zároveň jsou fyzicky soběstačné v základních životních úkonech.

Co bude klientům nabízeno?
Klientům bude umožněno přenocování v jedné bytové jednotce. Uživatelům zde bude k dispozici pravidelná výměna ložního prádla. Klienti zde budou moci vykonat osobní hygienu těla. K dispozici je sociální zázemí včetně sprchy s teplou vodou. Klientům bude poskytováno také sociální poradenství zaměřené na řešení jejich nepříznivé životní situace. Součástí tohoto poradenství je poskytnutí informací o návazných službách vhodných pro řešení situace uživatele služby.

Co můžeme dále poskytnout?
Klientům bude navíc v případě zájmu umožněno využítí pračky. Praní prádla bude za úhradu 15 Kč za pračku a 5 Kč za jednu dávku pracího prostředku. Klienti mohou také využít sociální šatník, kterým služba disponuje.

Bc. Lukáš Povolný (vedoucí služby a sociální pracovník)
telefon: 606 087 488 , e-mail: povolny@mostkzivotu.cz

noclehárna

Lucie Poláčková