Oblastní charita Trutnov

Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Centrum dobrovolníků má nově akreditovány dobrovlnické programy

Centrum dobrovolníků Oblastní charity Trutnov opět získalo na dobu čtyř let akreditace na své dobrovolnické programy. Dobrovolnický program MICHAELA - služba v oblasti pomoci při péči o děti, mládež a rodiny v jejich volném čase. Dobrovolnický program ŠTĚPÁN - služba v oblasti pomoci osobám sociálně slabým, zdravotně postiženým a seniorům. A nově také akreditovaný program dobrovolníci v nemocnici s názvem KOPRETINA.

Dobrovolnictví

Vydali jsme Výroční zprávu za rok 2017

Vydali jsme Výroční zprávu za rok 2017. Dozvíte se v ní, jaký byl rok 2017... jaké události nás potkaly, co se nám povedlo a naše další plány pro rok 2018.

Výroční zpráva za rok 2017 Oblastní charita Trutnov.pdf

K průzkumu Charity o mladých a chudobě vznikl cyklus fotografií Tomáše Pospěcha

Charita Česká republika se letos věnuje tématu Mladí a chudoba. Společně s Českou biskupskou konferencí a společností Median k němu připravila výzkum, který potvrdil předpoklad, že nejvíc záleží na tom, do jakých podmínek se narodíte. Jinými slovy, že chudoba je v Česku dědičná. K tématu vznikla i série fotografií Tomáše Pospěcha z nízkoprahového zařízení Fénix v Lipníku nad Bečvou. Tento typ sociálních služeb je totiž jedním z účinných nástrojů, kterým Charita v celé republice dětem a mladým lidem pomáhá.

Konference Dobrá praxe v sociálních službách zhodnotí profesní růst

Charita Česká republika, největší nestátní poskytovatel sociálních a zdravotních služeb, pořádá ve čtvrtek 7. června 2018 odbornou konferenci pro sociální pracovníky s názvem Dobrá praxe v sociálních službách. Konference se uskuteční v Paláci Charitas na Karlově náměstí v Praze 1 od 9:30 hodin.

Nové automobily pro terénní sociální služby OCH Trutnov

Výběrové řízení na ředitele/ředitelku Oblastní charity Hradec Králové

Diecézní charita vyhlašuje výběrové řízení na obsazení místa ředitel / ředitelky Oblastní charity Hradec Králové. Zájemci se mohou hlásit do 31. 5. 2018.

Děravá síť poslední záchrany: změny Zákona o hmotné nouzi ubírají těm nejchudším

Změny systému pomoci v hmotné nouzi, prosazené v průběhu roku 2017, přinesly trpké ovoce. Podle zkušeností odborníků Charity Česká republika, pracujících dlouhodobě s lidmi v nouzi, způsobují nedávné novely zákona těm nejchudším zbytečné potíže a jejich složitou materiální a bytovou situaci ještě zhoršují

Sláva těm, kdo staví mosty mezi lidmi

Dnes je Světový den sociální práce, který nám dává příležitost vyzdvihnout sociální práci jako plnohodnotnou profesi a upozornit na její celospolečenský význam. Apelujeme na to, aby byla práce všech zaměstnanců v sociálních službách řádně doceněna. Svátek vyhlašuje Mezinárodní federace sociálních pracovníků (IFSW) od roku 1983 a každoročně připadá na třetí úterý v měsíci březnu. Letošním tématem je stejně jako vloni "podpora komunit a udržitelnosti životního prostředí".

Chudoba je dědičná, mladým chybí vzdělání i vzory,

říká Martina Veverková, sociální analytička z Charity Česká republika v rozhovoru na DVTV. V Česku je možné zadlužit děti bez vlastního přičinění a kumulují se jim problémy spojené se sociálním vyloučením, říká.

Charita pro lidi na ulici: nikdo nesmí umrznout!

Současný příliv mrazivého počasí vážně ohrožuje zdraví a životy lidi bez domova. Proto tito častěji než v jiných obdobích hledají útočiště v denních centrech a v azylových domech. Charita s tím počítá a zavedla opatření, aby nikdo nemusel přes noc zůstat na ulici. Stávající kapacity k přenocování Charita navýšila o „teplé židle“ a prodlužuje také provozní hodiny denních center. A lidi bez domova také vyhledává v terénu a nabízí odbornou pomoc v poradnách.