Oblastní charita Trutnov

Rubriky:

Den Charity na Krakonošově náměstí v Trutnově

DEN CHARITY V TRUTNOVĚ – 21. 9. 2018

Srdečně vás zveme na kávu, čaj a charitní perníček u příležitosti oslav Dne Charity, který se bude konat v pátek 21. 9. 2018 na Krakonošově náměstí v Trutnově od 9:00 do 17:00 hodin.

Financování domácí péče je neudržitelné. Sestry vstupují do stávkové pohotovosti

Finanční zajištění domácí zdravotní péče ze systému veřejného zdravotního pojištění je dlouhodobě nedostatečné. Jednotlivé Charity musí tuto službu dotovat z jiných zdrojů, například z výnosu Tříkrálové sbírky. „Domácí zdravotní péče poskytovaná celostátně Charitou kolabuje. Proto se připojujeme ke stávkové pohotovosti zdravotníků,“ říká Ludmila Kučerová, koordinátorka zdravotních služeb Charity Česká republika.

Snížení dotací státu v sociální oblasti ohrozí životy lidí

145 tisícům, tolika lidem pomohla v loňském roce v naší zemi Charita Česká republika. Jako největší nestátní poskytovatel sociálních a zdravotních služeb v Česku proto považujeme za důležité upozornit v souvislosti s debatou o financování neziskových organizací, že jakékoli snížení dotací v sociální oblasti ohrozí životy lidí. A dodáváme, že dotace je naopak potřeba zvyšovat, protože celá sociální oblast je dlouhodobě podfinancovaná.

Vlna veder ohrožuje seniory. Charita aktivovala krizový plán pro horké dny

Hodně pijte a nechoďte na slunce. Tak zní doporučení Charity pro všechny a pro seniory zvlášť. Vlna veder, která zasáhla naši republiku, totiž představuje nebezpečí zejména pro seniory a chronicky nemocné. Pro jejich organismus znamená horko velkou zátěž a při nedostatečné konzumaci tekutin snadno kolabují. Charita Česká republika aktivovala plán pro horké dny, seniory v terénu i ve svých zařízeních vybízí k dodržování pitného režimu, mění jídelníček a ochlazuje jejich prostředí všemi dostupnými prostředky.

Centrum dobrovolníků má nově akreditovány dobrovlnické programy

Centrum dobrovolníků Oblastní charity Trutnov opět získalo na dobu čtyř let akreditace na své dobrovolnické programy. Dobrovolnický program MICHAELA - služba v oblasti pomoci při péči o děti, mládež a rodiny v jejich volném čase. Dobrovolnický program ŠTĚPÁN - služba v oblasti pomoci osobám sociálně slabým, zdravotně postiženým a seniorům. A nově také akreditovaný program dobrovolníci v nemocnici s názvem KOPRETINA.

Dobrovolnictví

Vydali jsme Výroční zprávu za rok 2017

Vydali jsme Výroční zprávu za rok 2017. Dozvíte se v ní, jaký byl rok 2017... jaké události nás potkaly, co se nám povedlo a naše další plány pro rok 2018.

Výroční zpráva za rok 2017 Oblastní charita Trutnov.pdf

K průzkumu Charity o mladých a chudobě vznikl cyklus fotografií Tomáše Pospěcha

Charita Česká republika se letos věnuje tématu Mladí a chudoba. Společně s Českou biskupskou konferencí a společností Median k němu připravila výzkum, který potvrdil předpoklad, že nejvíc záleží na tom, do jakých podmínek se narodíte. Jinými slovy, že chudoba je v Česku dědičná. K tématu vznikla i série fotografií Tomáše Pospěcha z nízkoprahového zařízení Fénix v Lipníku nad Bečvou. Tento typ sociálních služeb je totiž jedním z účinných nástrojů, kterým Charita v celé republice dětem a mladým lidem pomáhá.

Konference Dobrá praxe v sociálních službách zhodnotí profesní růst

Charita Česká republika, největší nestátní poskytovatel sociálních a zdravotních služeb, pořádá ve čtvrtek 7. června 2018 odbornou konferenci pro sociální pracovníky s názvem Dobrá praxe v sociálních službách. Konference se uskuteční v Paláci Charitas na Karlově náměstí v Praze 1 od 9:30 hodin.

Nové automobily pro terénní sociální služby OCH Trutnov

Výběrové řízení na ředitele/ředitelku Oblastní charity Hradec Králové

Diecézní charita vyhlašuje výběrové řízení na obsazení místa ředitel / ředitelky Oblastní charity Hradec Králové. Zájemci se mohou hlásit do 31. 5. 2018.